Aktuellt
Även Folkrörelsearkivet har skaffat sig swish. Du kan swisha oss en gåva på 123 2058147. Vi är tacksamma för alla bidrag som vi får och de behövs för vår fortsatta existens.

Några av våra styrelseledamöter har satt ihop en presentation, du kan läsa om dessa om du klickar på styrelse i vänsterkanten och sedan Läs om.

Vi har digitaliserat några av ABFs verksamhetsberättelser. Du hittar dem här. 

Folkrörelsearkivet deltar varje år i Arkivens dag som genomförs omkring andra lördagen i november, kl 10.00-15.00.

Så snart vi hinner ska vi ta tag i våra utställningar. Ni kan redan nu besöka oss i våra nya lokaler, om ni är många så är vi tacksamma om ni säger till innan.

Vi kommer att jobba vidare med att digitalisera arkivet i den takt vi har råd med och orkar med. Om du tittar in på vår facebooksida så ser du mängder med foton som David har kämpat hårt med att få dit.

Vi har fått hjälp med att skanna in foton så efterhand så kommer nya bildspel att dyka upp. Just nu har vi några bildspel kring Folkrörelsearkivets egen verksamhet, ABF:s tidiga verksamhet i Helsingborg, några från LO:s och Arbetarekommunens verksamhet.

Några jobbar med att intervjua personer som har haft stor betydelse för arbetarrörelsen i Helsingborg.

Verksamhetsberättelsen för 2019 hittar du här. Vi har en folder om arkivet, den hittar du här. Sägas bör att vi kommer att utarbeta en ny folder så snart vi hinner.


Visioner

Vi hoppas att flytten till nya lokaler gör att vi når nya målgrupper samtidigt som vi hoppas att våra nuvarande besökare fortsätter att kommar till oss. Vi har en förhoppning att kunna nå mer ungdom från högstadiet i framtiden, för att berätta för dem om Helsingborgs historia sett ur föreningslivets ögon.

Vi skulle gärna vilja göra fler delar av arkivet digitala så att helsingborgarna kan få informationen genom Internet. Det är även ett sätt att bevara kvaliteten på arkivalierna. Tyvärr så saknar vi själva de ekonomiska resurser som behövs för att göra större delar av arkivet digitalt.