Aktuellt
Från och med 1 september 2022 har vi öppet vår expeditioon på torsdagar 10-12.
Om ni behöver få kontakt med Folkrörelsearkivet så kan ni ringa:

Hans Johansson - 0729-73 22 73 som är ordförande för Folkrörelsearkivet

Tomas Nordström - 0703-10 47 40

Dan Karlsson - 073-98 99 664

 

Vi hoppas att det kommer att lösa sig med bemanningen så att vi kan återgå till att ha öppet varje dag.

Några av våra styrelseledamöter har satt ihop en presentation, du kan läsa om dessa om du klickar på styrelse i vänsterkanten och sedan Läs om. Vi fick under 2020 ett Coronastöd från Kulturförvaltningen vilket gjort det möjligt för oss att göra några filmer om vår verksamhet och våra vänner på Stadsarkivet. Du hittar filmerna under rubriken material men om du är väldigt nyfiken på dem så kommer länkarna även nedan, men under material hittar du även några spännande powerpointpresentationer:

Film om Folkrörelsearkivet , film 1 om Stadsarkivet, film 2 om Stadsarkivet.

Vår ambition är att göra fler filmer där vi intervjuar spännande personer och kanske några av våra medlemsorganisationer.

Vi kommer att jobba vidare med att digitalisera arkivet i den takt vi har råd med och orkar med. Om du tittar in på vår facebooksida så ser du mängder med foton som David har kämpat hårt med att få dit. Vi har några bildspel kring Folkrörelsearkivets egen verksamhet, ABF:s tidiga verksamhet i Helsingborg, några från LO:s och Socialdemokraternas verksamhet.

Vi har digitaliserat några av ABFs verksamhetsberättelser, Du hittar dem här. 

 

Folkrörelsearkivet deltar i Arkivens dag som normalt genomförs andra lördagen i november, kl 10.00-15.00.
Verksamhetsberättelsen för 2022 hittar du här. Vi har en folder om arkivet, den hittar du här. Sägas bör att vi kommer att utarbeta en ny folder så snart vi hinner.

Du kan swisha oss en gåva på 123 2058147. Vi är tacksamma för alla bidrag som vi får och de behövs för vår fortsatta existens.


Visioner

Vi hoppas kunna nå nya målgrupper samtidigt som vi hoppas att våra nuvarande besökare fortsätter att komma till oss. Vi har en förhoppning att kunna nå mer ungdom i framtiden, för att berätta för dem om Helsingborgs historia sett ur föreningslivets ögon.

Vi skulle gärna vilja göra fler delar av arkivet digitala så att helsingborgarna kan få informationen genom Internet. Det är även ett sätt att bevara kvaliteten på arkivalierna. Tyvärr så saknar vi själva de ekonomiska resurser som behövs för att göra större delar av arkivet digitalt.